Psychonauts знову поринуть у глибини свідомості

Double Fine отримали повне фінансування (майже 3,5 мільйони доларів!!!) для Psychonauts 2 і налаштовані випустити продовження культової гри восени 2018 року.

Psychonauts.jpg

Так-так, ми знаємо, Double Fine і краудфандингове розчарування, слабенькі останні проекти. Але на Psychonauts 2 варто чекати і фанатам компанії, і людям з нею незнайомим. І ось чому…

По-першедо пекла розробки повертається сценарист Ерік Уолпау, відомий за Psychonauts, діалогами Portal і Portal 2. Як він каже сам, він сильно хоче зіграти в Psychonauts 2.

Окрім того, Double Fine, схоже, намагаються вчитись у найкращих. У свою серію інтерв’ю/летсплея Devs Play вони запросили творців золотої доби 3D-платформерів від ери PS1 до PS3:

  • Тед Прайс (CEO Insomniac Games: Spyro, Ratchet & Clank),
  • Джейсон Рубін (CEO Naughty Dog: Crash Bandicoot, Jak and Daxter),
  • Патріс Дезілец (Prince of Persia: Sands of Time, Assassin’s Creed II);
  • новатори жанру Media Molecule (LittleBig Planet, Tearaway).

Голова студії Тім Шейфер і вся його ватага усвідомлюють повноту власної відповідальності. Не мають права на помилку і знають, що Psychonauts 2 має бути бездоганною.

Не слід забувати ще й того, що Double Fine щиро, усією душею люблять свою першу гру, бо завдячують їй самим своїм існуванням. Не перший рік вони прагнули її продовжити, але досі не знаходили фінансування.

Тож чекаємо у найгіршому випадку просто розкішну, зроблену з любов’ю гру, з яскравими діалогами та відмінним ігроладом. У найкращому ж разі побачимо прорив у жанрі та індустрії, який остаточно поверне класичні 3D-платформери у пріоритетні високобюджетні проекти.

Даніїл В’юков

About Дмитро Прокопчук

Політичний консультант. Редактор сайту "Ігровимір".

Posted on 09.01.2016, in Очікуване and tagged , , , . Bookmark the permalink. Залишити коментар.

Прокоментуйте